Historier fra frivilligheten

Vi samler historier med gode eksempler på inkludering, les og bli inspirert:

Inkluderingstips på film

Savner du noen i organisasjonen din? Ser du at noen trenger en venn? Vil du ha flere å dele interessene dine med? Vi håper filmene vår med inkluderingstips inspirerer deg. Et inkluderende samfunn forutsetter en inkluderende frivillig sektor. 

Les mer

Speiderleder Mohamad

Sommeren 2017 reiste Mohamad Nabel Omr Deeb fra Rjukan til Bodø for å være med på speiderlandsleir. Mohamad har reist langt før. For nesten 4 år siden kom han som flyktning fra borgerkrigen Syria. 5. desember dro Mohamad igjen på en reise, til Oslo som en av tre finalister til prisen for Årets nykommer i frivilligheten. 

Les mer

Frivilligheten på besøk

I oktober arrangerte Oslo Voksenopplæring (VO) Helsfyr, Frivilligdagerfor første gang. Formålet var at deltakerne på forberedende voksenopplæring skal bli kjent med frivilligheten, lokale organisasjoner, og aktiviter og tjenester som er tilgjengelig i deres lokalmiljø. Lene Furuli, rådgiver hos Oslo VO Helsfyr har jobbet med planleggingen av Frivilligdager, og hun delte inspirasjonen som lå til grunn for at de ønsket et slikt tiltak.

Les mer

Trener mot smerter og for inkludering

Fardusa (35) trener hos Helseforum for kvinner og hun har kommet tilbake i arbeid. Hun ønsker å bli bedre i norsk for hun vil gjerne bytte jobb. Tilbudet hos den idelle og uavhengige organisasjonen Helseforum for kvinner er bredt og helhetlig. Helseforum for kvinner driver et senter for selvhjelp, motivasjon og mestring på Vulkan i Oslo. 

Les mer

Samhold ved å spille på samme lag

Oslo Idrettskrets og Akershus Idrettskrets arrangerer inkluderingskonferanse én gang i året for alle idrettslagene som deltar i ordningen «Inkludering i idrettslag». I år har Frivillighet Norge vært med på å konferansen der man jobber aktivt for å fremme idrettens visjon om idrettsglede for alle!

Les mer

Å vise at vi er ulike binder oss sammen

16.-17. juni gikk Vær Stolt-festivalen av stabelen for ellevte gang i Lusetjerndalen på Søndre Nordstrand i Oslo,  arrangert av organisasjonen med samme navn. På programmet var det mat, musikk og dans fra alle verdenshjørner. Festivalen jobber for mer inkludering, forståelse og samhold mellom ulike kulturer og etnisk bakgrunn. 

Les mer

Skaperglede på Bøler Tekstilverksted

Bøler Tekstilverksted arrangeres en kveld i måneden i Bøler kirke av Østensjø bydel, Frelsesarmeen gjennom «Home Start» prosjektet i bydelen, Bøler menighet, frivillige og tekstilkunstneren Kristine Fornes. Prest i Bøler kirke, Erle Fagermoen forteller at verkstedet skal være et sted for mennesker som er nye i landet og kjenner på ensomhet i vår kultur, men også for nordmenn som kjenner på ensomhet og som har lyst til å bidra.

Les mer

Fellesskap gjennom dialog

I Skedsmo kommune har de en visjon om å integrere hele befolkningen og skape møteplasser der minoritetsbefolkningen og den øvrige befolkningen kan møtes og utveksle erfaringer. Dette var bakgrunnen for at kommunen tok initiativ til å starte Skedsmo dialog i 2012, som er et samarbeid mellom Skedsmo kommune, Nansen fredssenter og aktive kvinneorganisasjoner i kommunen.

Les mer

Fellesskap i kvar tone

Skal du introdusere nye barn, unge og foreldre for musikkorps, så må dei få oppleve kva korps handlar om. På SommerPULSE i Molde var deltakarane mellom 5 og 15 år. Det er noko av det fine med korps, at vi møtest på tvers av alder og kjønn, seier Silvelin Havnevik, Nasjonal rådgiver i Norges Musikkorps Forbund (NMF)

Les mer

– Hvor blir det av minoritetsjentene?

Det tenkte inkluderingsleder i Florø SK Håndball, Ann-Kristin Førde. Hun tok kontakt med Saba Behrane leder i NOSFO, for å kvitte seg med sine egne og minoritetsforeldres fordommer om idrett og minoritetsjenter.

Les mer

Huset for alt annet enn integrering

Sisa som betyr inn på samisk, skal være et sted hvor alle føler seg velkomne. Et sted hvor de kan komme innom å knytte til seg nye bekjentskaper i lokalsamfunnet og føle at de er en del av noe større.

Les mer

Gratisbutikken Te&Tøy

På Gratisbutikken Te&Tøy kan flyktninger, asylsøkere og andre i en vanskelig situasjon få gratis klær, sko, barneutstyr og en hyggelig prat. Alt er samlet inn gjennom donasjoner fra Trondheims befolkning og bedrifter.  

Les mer

Brubyggaren Nour

Sidan Nour kom til Noreg som 4-åring, har ho nytta seg av aktivitetstilbodet i Vestfold. Den ivrige deltakinga hennar gjorde at ho som 16-åring vart verva til ungdomsgreina av Norsk Folkehjelp, Solidaritetsungdom, der ho seinare vart styremedlem.

Les mer

Med musikk som universalspråk

- Det som er så fint med musikken er at ein kan kommunisere med kvarandre på tvers av språk og alder, og som pedagog er eg oppteken av at alle skal kunne vere med uavhengig av om dei kan å spele instrument eller ei.

Les mer

Inkluderer med iskrem

Ved å la eit dusin unge asylantar produsere og selje iskrem,  har dei unge entreprenørane i den frivillige organisasjonen International Sandwich Brothers gjort stor suksess på få månader.

Les mer

Fra studiering til interesseorganisasjon

I 30 år har Ås Internasjonale Kvinnegruppe (ÅIK) holdt det gående. Det som startet høsten 1986 som en studiering om kulturutveksling tilknyttet Ås Husmorlag ved Norges Landbrukshøyskole.

Les mer

Vårt Nabolag - festival på en arena utenom det vanlige

27.august 2016 ble endagsfestivalen #VårtNabolag arrangert på Torshov transittmottak. Festivalen er et inkluderingsprosjekt som Oslo World Music Festival (OWMF) er initiativtaker og arrangører av, i samarbeid med asylmottak og andre aktører i nabolaget.

Les mer

Skaper stolthet

-Får man til mange gode historier, så skaper vi stolthet og engasjementet vil vedvare over tid. Idretten er inkluderende i bunnen. Vålerenga fotballklubb har et fokus på at alle skal med og det gjennomsyrer hele klubben.

Les mer

Inni er vi like

Stiftelsen Organdonasjon har startet et prosjekt som de har kalt for "Inni er vi alle like". Bakgrunnen for dette prosjektet er at de ønsker å øke kunnskapen om organdonasjon og transplantasjon blant innvandrere og ikke-etniske nordmenn. 

Les mer